Športniki

Terapevtska masaža športnikom pomaga vzdrževati boljšo telesno pripravljenost, izboljšati izvedbo in vzdržljivost, hkrati pa pomaga zmanjšati možnost poškodb, zdraviti mišične poškodbe in ponovno pridobiti gibljivost.

sportMasaža pa ne mehča samo trdih mišic (in s tem razbremenjuje tudi sklepe), temveč odstranjuje že nabrane vmesne in končne presnovke. Športnik se masaže lahko posluži pred treningom ali tekmovanjem, takrat se izogibamo vseh trših prijemov, ali po velikih naporih na treningih ali tekmovanju, s čimer doseže hitro regeneracijo in odstranitev odpadnih produktov ter sprostitev utrujenih mišic.  Pripomore k normalizaciji prekrvavitve mišic ter zmanjšuje posledice prevelikega napora. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da s tem odpade marsikateri 'muskelfiber'.Ustrezna terapija lahko podaljša obdobje optimalnega zdravja in športnega udejstvovanja.

Terapevtska masaža vključuje poleg same masaže tudi posebne raztezne vaje, s čimer dodatno razbremenimo mišice, ter energijsko kinezioterapijo v primeru poškodb za ponovno vzpostavitev energijskega ravnovesja in hitrejše okrevanje.