Pogoste težave, ki spremljajo zaposlene s pretežno sedečim in/ali monotonim delom, so bolečine v vratu, ramenih in križu, glavobol, pogost pa je tudi sindrom karpalnega kanala, ki se kaže kot odrevenelost dlani, okornost in izguba moči v roki, mravljinci, bolečina... Te težave povzročajo, poleg fizičnih bolečin tudi manjšo zbranost pri delu, slabšo koncentracijo, nesproščenost, manjšo produktivmost, čustveno napetost, zmanjšan imunski sistem in posledično pogostejšo odsotnost z dela (ali prisotnost kljub bolezni zaradi strahu pred 'posledicami' na delovnem mestu).

Zanemarljiv pa ni tudi vpliv na medosebne odnose v kolektivu, saj se slabo počutje, bolečine in nesproščenost slej kot prej izrazita tudi v odnosu do sodelavcev in dela.

Marsikatere zgoraj omenjene težave se lahko preprečijo ali odpravijo s primerno masažo. Z masažo pospešimo prekrvavitev telesa, umirimo živčni sistem, zmanjšamo mišično napetost, sproščamo stres, ki se nabira v mišičnih in fascialnih tkivih, ter izboljšamo prekrvavitev tkiv (s tem omogočamo učinkovitejše delovanje telesnih funkcij, vključno z možganskimi funkcijami).

Dobro psihofizično počutje delavca je bistvenega pomena za učinkovitost na delovnem mestu.

Investicija delodajalca v preventivo in lajšanje (odpravljanje) že nastalih težav svojih zaposlenih je dolgoročno cenejša od stroškov, ki nastanejo zaradi njihove odsotnosti ali zmanjšane učinkovitosti. Delati v sproščenem, uspešnem in veselem kolektivu pa je neprecenljivo.

Masaža na delovnem mestu je poživljajoča in učinkovita ter lahko vključuje:

- masažo hrbtenice

- masažo rok in dlani

- masažo vratu, lobanjskega dna in glave

- stiskanje mišičnih in fascialnih sprožilnih točk

- terapevtski razteg

Potek se prilagaja glede na potrebe in želje stranke.

 

Prednosti masaže na delovnem mestu so med drugim:

- je kratka in tako primerna za odmore med delom, med sestanki, konferenco...

- lahko se izvaja preko obleke in brez uporabe olja

- krepi se zadovoljstvo delavcev nad podjetjem, ki jim tovrstno dodatno storitev ponuja

Masaža poteka na udobnem, ergonomsko oblikovanem masažnem stolu.

 

Za uspešno in učinkovito masažo se priporoča vsaj 15 minut. Možna pa je tudi 30 minutna masaža, ki zajema bolj celostno in temeljito obravnavo.

Masaža na delovnem mestu je na voljo:

- pogodbeno (dolgoročno sodelovanje, investira delodajalec)

- samoplačniško (naročilo zaposlenih ob soglasju delodajalca)

- ali kombinacija obeh možnosti.

 

V kolikor ste zainteresirani, se lahko dogovorimo za predstavitveno masažo, kjer boste konkretno preverili kakovost storitve, ter se dogovorimo o vseh ostalih elementih sodelovanja.

Za več informacij in konkretno povpraševanje sem dosegljiva preko telefona: 031 533-277 ali e-pošte: marjetka (at) oaza-sonca.com.