Glasbeniki

Tudi glasbeniki se soočajo s posledicami poklica ali hobija, ki jim je sicer v veselje in užitek. Vsaka dejavnost pušča tudi svoje posledice, če se jih ne zavedamo in jih skušamo sproti odpravljati oziroma preprečevati.

glasbeniki dirigentVečurno ponavljanje gibov, sedenje ali stoja ob glasbilu, ponavljajoči, monotoni gibi pustijo sledi na telesu in njegovi funkcionalnosti. Zaradi drže in gibov lahko mišice sčasoma postanejo toge, krčevite, trde in posledično se začnejo krajšati ter vleči sklepe skupaj, kar lahko privede do bolečin v sklepih in njihove obrabe. Monotonost in preobremenitve lahko sprožijo nabiranje kalcija tam, kjer ga ne potrebujemo, kar poznamo pod imenom kalcinacija ali kalcifikacija. In seveda so tu še 'znameniti' vozlički, ki so zaradi poškodb mišičnih vlaken prav tako posledica napačne ali pretirane obremenitve glasbenika.

Odrevenelost rok, mravljinčenje, glavoboli ali 'zgolj' občutek zategnjenosti in napetosti so le nekatere od težav, s katerimi pa se ni treba sprijazniti ali jih trpeti.

V pomoč vam je lahko terapevtska masaža, ki Vam s pomočjo ustreznih metod olajša oziroma odpravi Vaše težave oziroma jih prepreči. Domov boste odšli sproščeni, lahkotni in z vajami, s katerimi si boste lahko sami pomagali.

Tako boste v (po)ustvarjanju glasbe še bolj sproščeno uživali!