Terapevtska masaža ni namenjena le odpravljanju težav. Športniki, glasbeniki, pa tudi vsi, ki imajo rajši močnejšo masažo, se za terapevtsko masažo odločijo tudi zaradi sprostitve.

Z močnejšimi in globjimi prijemi, ciljno usmerjenimi, se sproščajo mišice, pospešuje limfni obtok, sproščajo sklepi, aktivirajo refleksne točke itd, kar povzroča stanje sproščenosti in večje vitalnosti.

In čeprav se ne imenuje športna masaža, je zaradi svoje učinkovitosti pri športnikih zelo priljubljena, saj jih pripravi na športne podvige in/ali lajša oziroma rešuje posledice športnega udejstvovanja.

masaza3Tudi glasbeniki in vsi, ki pri delu in hobiju izvajajo monotone gibe, so nagnjeni k prekomernemu krčenju mišic.

Kljub možnim bolečinam na obremenjenih mestih, je to v glavnem sproščujoča bolečina, ki prija, saj masirani takoj čuti izboljšanje. Bolečina hitro izzveni, pozitiven občutek pa ostane.

Še vedno je (zaradi morebitnih slabih izkušenj) med nekaterimi ljudmi močno prisotno prepričanje, da je masaža nekoristna ter izguba časa in denarja, a ko se tak človek 'znajde' na masažni mizi, ob odhodu prizna: 'Oh, zakaj nisem že prej...'.

Kdor masažo koristi v preventivne namene, ima manj poškodb in težav s svojim telesom in telesno sposobnostjo. Če do poškodbe in telesne okvare vseeno pride, pa se le-te hitreje celijo.